Kontakt za članove udruge!
My status Skype: doctorpavic
Mob: 091 5288191
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Sučeljavanja bez socijalne skrbi!

Poštovana gospodo,
pozdrav iz danas suncem okupanog Trogira.


Najljubaznije Vas molim da u svim Vašim sučeljavanjima iz domene zdravstava i socijalne skrbi u Vašim portalima TV emisijama postavljate izbornim kandidatima pitanja o socijalnoj politici i problematici.

U svakodnevnom radu stotine ravnatelja, stručnih i socijalnih radnika, pedagoga, psihologa, medicinskog i inog osoblja u domovima, Centrima za socijalnu skrb marljivo poput ''shock absorbensa'' društva rade sa marginaliziranim, potrebitim, senzibiliziranim bolesnim štićenicima i klijentima.

Tehnički uvjeti rada djelatnika i smještaja korisnika, na pojedinim lokacijama godinama su zanemareni i zapušteni, u sredinama u kojima lokalni političari zatvaraju oči pred ljudskim dramama, a resorno ministarstvo ne donosi odluke, pa radimo pod azbestnim pločama u spavaonicama 8-10 bolesnih, polupokretnih i nepokretnih korisnika.


U svim dosadašnjim sučeljavanjima Dr.Golem -Dr.Ostojić (TPortal) ili Dr.Milinović-Dr.Ostojić (Jutarnji TV) nažalost nijedno Vaše pitanje nije bilo iz domene socijalne skrbi.

Socijalna skrb se samo spominje u kontekstu rezanja prava, no za Vašu informaciju naš je mjesečni proračun 440 kuna po korisniku za hranu ili 14,60 kuna dnevno za tri obroka, a za dijabetičare pet dnevno !

Uostalom zamolite sve koje izborno sučeljavate iz domene zdravstva i socijalne skrbi da nas posjete u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Trogir. Već i ime Doma na svoj način diskriminira njegove korisnike.

 

dr.Mladen Pavić

 

S poštovanjem,

Dr. Mladen Pavić
Predsjednik Udruge ravnatelja u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske
 
<< natrag na naslovnicu