izrada internetskih stranicastanovi splitprojekti kućaweb dizajn............................MarinaRovinjdalmacija.....................prodaja stanova zadar.
Kontakt za članove udruge!
My status Skype: doctorpavic
Mob: 091 5288191
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Aktiv ravnatelja Domova za psihički bolesne odrasle osobe u Puli!

Aktiv ravnatelja Domova za psihički bolesne odrasle osobe održan je 02. i 03. srpnja 2012.god. u novoizgrađenom Domu za odrasle osobe „Vila Maria“ u Puli.

Ovaj skup je organiziran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a uz ravnatelje i suradnike iz 28 Domova za odrasle osobe,  prisustvovali su mu i  predstavnici našeg resornog ministarstva  (g-din Ledinski,
g-đa Prpić, g-đa Bogdanović, g-đa Bernat, g-đa Grozdanić i g-đa Matić) kao i predstavnici Istarske županije i Grada Pule.Skup je otvorila i pozdravila g-đa Sperath, ravnateljica Doma „Vila Maria“, pozdravio ga je g-din Ledinski, zamjenik ministrice Opačić, g-đa Prpić, pomoćnica ministrice, g-din Grubišić, dožupan Istarske županije i g-din Knez,  zamjenik pročelnika Grada Pule.

Prvi radni dan skupa slušali smo prezentaciju mr.sc. Nataše Krušelj-Gača, dipl.soc.radnica, ravnateljice  Doma za psihički bolesne odrasle osobe „Vizjak“: "Projekt individualnog planiranja u domu socijalne skrbi".
Nakon prezentacije autobus nas je odvezao u Fažanu na brod  u  NP „Brijuni“. Nakon razgledavanja NP „Brijuni“ vratili smo se u Dom gdje nam je poslužena večera uz svijeće u parku Doma. Večera je prošla uz puno smijeha , druženja i upoznavanja s novim ravnateljima i predstavnicima našeg novog ministarstva.

Sljedeće jutro nastavili smo s radnim dijelom Aktiva ravnatelja.
Skupu se obratila i g-đa Bogdanović, načelnica odijela.
G-đa Alma Bernat, dipl.soc.radnica, voditeljica Službe za skrb o osobama s mentalnim oštećenjima  prezentirala nam je prva svoj rad:  „Poslovna sposobnost i institut skrbništva iz perspektive centara za socijalnu skrb“.
Nakon nje uslijedila je prezentacija Karoline Martinuš, dipl.soc.radnica u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Lobor-grad: „Transformacija ustanove i  vaninstitucionalni oblici zbrinjavanja osoba sa psihičkim poteškoćama“.

Kao posljednja,Vesna Sperath, mag.pedagog, ravnateljica Doma za psihički bolesne odrasle osobe Vila Mari kroz dokumentarni film prezentirala je projekt: "Vila Maria kroz prirodu, sliku i zvuk prema osamostaljenju".
Nakon toga uslijedio je kratki film  iznenađenja domaćina skupa koji je ukratko  prikazao kako nam je bilo prvog dana skupa. 

Uslijedila  je rasprava o aktualnim problemima na području zbrinjavanja osoba s mentalnim oštećenjima.
Ovaj skup je završio zajedničkim ručkom i razgledavanjem Doma i okoliša „Vile Marije“.

 
 
Arhiva:
Proteklo