Kontakt za članove udruge!
My status Skype: doctorpavic
Mob: 091 5288191
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

E.D.E. CONGRESS -Tallinn 26.-28. rujna 2013.


European Association for Directors and providers of Long-Term Care Services for the Elderly


Poštovane kolegice i kolege,

U Trogiru je kišna večer i polako slažem dojmove sa 13.Europskog kongresa u Tallinnu .

U intenzivnom i radnom okruženju otvorene su mnoge zanimljive teme od informatizacije, etičkih, moralnih, ''wireless'' tehnologija, deinstitucionalizacije, ''pametnih kuća'' za samostalno stanovanje, koje su već ili će biti implementirane u naš svakodnevni rad u njezi i brizi za senzibilizirane klijente.
Primjeri iz prakse kao platforma MATIjA naših susjeda Slovenaca koju je prezentirao kolega Boris Koprivnikar, upotreba informatike i komunikacijskih tehnologija u brizi o dugotrajnoj skrbi u Estoniji i Finskoj dr.Madisa Tiika, pa dragog profesora Prof.Dr. Wilfrieda Schlutera, istinskog prijatelja našeg uvaženog Centra za gerontologiju Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Ono što me je dojmilo na slijetanju u tallinnsku zračnu luku je briga koju odmah osjetite prema invalidima , hendikepiranima, dječji kutak...

Potom registracija upoznavanje sa tako jednostavnom gospođom Ene Ergma, Predsjednicom Parlamenta Estonije koja se svim učesnicima i djelatnicima u socijanoj skrbi Europe obratila biranim rječima.

Na završnom sastanku upravnog vijeća E.D.E predložih da se za slijedeći 14. kongres u švicarskom Montreuxu 24-26 rujna 2015 posveti dio našim iskustvima iz prakse što je odlično prihvaćeno. Više o detaljima moći ćete pročitati na ovim stranicama. Iako sam iz Hrvatske, zaista bijah ponosan nas sve Vas članove Udruge ravnatelja u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske.
Sad kad smo dio ove velike europske obitelji možete na svoje poslovne kartice koristiti i E.D.E template...komunicirati sa svim ostalim članovima, a njih je u E.D.E preko 8000. Važnije od svega, vjerujem da ćemo u svoj rad ukomponirati i pisanje projekata kako bi poput Estonije povukli sredstva iz EU.
Hvala gospodinu Runno Lassu Predsjedniku estonijske udruge direktora domova za odrasle kao i gospodinu Jeanu Bohleru Predsjedniku E.D.E na odlično odrađenom kongresu, te organizatoru gospodinu André Vasannu iz MeeTincSa.
 
iskreno Vaš,
predsjednik
dr.Mladen Pavić
 

Fotogalerija
 
 
Arhiva: