E.D.E.
 
Kontakt za članove udruge!
My status Skype: doctorpavic
Mob: 091 5288191
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Edukacija o transformaciji i deinstitucinalizaciji Domova socijalne skrbi za psihički bolesne odrasle osobe-Modul 2- Grupa A


U Zagrebu Hotelu Panorama 26.-28.studenog 2013 održana je gore navedena Edukacija čiji je krajnji cilj projekta povećati socijalno uključivanje korisnika prava i usluga u sustavu socijalne skrbi.
Svrha projekta je pružiti podršku stručnjacima iz sustava socijalne skrbi pri daljnjem razvoju i provedbi učinkovitih i inkluzivnih socijalnih usluga unaprijeđivanjem procesa socijalnog planiranja i transformacije ustanova.
Predavali su i modelirali Prof. dr.sc. Borka Teodorović ključni ekspert u projektu, Neda Miščević iz Udruge za promicanje inkluzije, prof.Radmila Stojanović Babić, dipl.psiholog Sabina Hotić Copetti iz Udruge za psihosocijalnu pomoć 'Susret', te gosti Dirk den Hollander i Els Makaay su CARe treneri (CARe= Comprehensive Aproach to Rehabilitation) iz Nizozemske koji su nazočili kao gosti predavači.

Uz Domove za psihički bolesne odrasle osobe iz Blata na Korčuli, Trogira, Zagreba, Rijeke sudjelovali su i gradski i županijski pročelnici i djelatnici zaduženi za socijalu, kao i predstavnici Centara za socijalnu skrb, te neprofitnih Udruga TOMS iz Trogira i '' Halo za pomoć'' iz Splita.

Uz odlična predavanja te prezentacije svih Domova, impresivan je bio i obilazak stanarskih zajednica Udruge Susret. Ovaj projekt financira Europska Unija, a partneri su Hrvatski Zavod za zapošljavanaje, Ministarstvo socijalne politike i mladih, te Oxford Policy Managment Limited / u konzorciju s Udrugom za promicanje inkluzije i Udrugom za inicijative u socijalnoj politici/.
Uglavnom, novo poglavlje u socijalnoj slici Hrvatske koje od svih nas i naših klijenata traži veliki rad, prilagodbu, tehnike usmjerenog planiranja, odgovornost osoblja, strukturiranje novih službi...
Vaš predsjednik
Dr.Mladen Pavić
 
 
 
Arhiva: