zadar izrada web stranicaKroatien Ferienhausstanovi zagreb3d vizualizacija.Energetsko certificiranje ZadarNekretnine Zadar
E.D.E.
 
Kontakt za članove udruge!
My status Skype: doctorpavic
Mob: 091 4288191
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Sretan i blagoslovljen Uskrs i uskršnje blagdane
želimo Vam iz Udruge ravnatelja
u djelatnosti socijalne skrbi HrvatskeNext to nothing !

Ovih smo dana kolegice i kolege pročitali kako je mladi Sirijac poginuo u požaru na Bajakovu, dok su i nekolicina naših policajaca nastradala pokušavajući ugasiti požar u prizemlju postaje u kojem su trojica sirijskih izbjeglica zadržana pokušavajući ilegalno prijeći iz Srbije. Strahote rata koji je zahvatio Siriju, njegovih žitelja, vala izbjeglica svakodnevan su nam slika u vijestima.

Ne baš tako davno i sami smo bili zahvaćeni ratom, agresijom , sa pola milijuna izbjeglih, nestalih, a čije posljedice i danas osjećamo. Ne poznam mladog Sirijca, niti kome izraziti sućut, samo ću se pomolit za njegovu preranu smrt, pomolit se i za nastradale policajce koji su pokušali pomoć. Ovdje je vatra bila vjerovatno samo motiv ostanka u Hrvatskoj ili želja da krenu ka Skandinavskim zemljama. Nešto je tragično krenulo po zlu. U vatrama ratnih vihora najviše nastradaju nedužni, i onda kad se smiri ponekad ostaju huškaći koji ti u susjedstvu pale zastavu i neku drugu vatru ...., zaboravljajući da ''Tko se vatrom igra od nje i strada''Cijenjena gospođo Grabar-Kitarović!

U svoje osobno ime te u ime Udruge ravnatelja u djelatnosti socijalne skbi Hrvatske  izražavam čestitke što ste u nedjelju, 11. siječnja 2015. godine, izabrani za predsjednicu Republike Hrvatske.

Prihvativši golem teret istinski Vam želimo da dostojno predstavljate našu Domovinu, zalažete se za boljitak svih građana, istinu i pravdu, opće dobro, pogotovo nezaposlenih, socijalnom uključivanju marginiliziranih, kako bi ravnatelji, stručni i ini radnici, te svi klijenti u socijalnom sustavu Hrvatske u Vama imali potporu i primjer''.

S osobitim poštovanjem,

Dr.Mladen Pavić


Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj

Veleposlanica
Zagreb,16. siječnja, 2015.

Poštovani gospodine,
 
Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj duboka Vam zahvaljuje na iskazanoj solidarnosti.
U ovim teškim trenucima Vaša nam je potpora od iznimne važnosti.
Samo se ujedinjeni možemo boriti za naše vrijednosti, temeljna prava i slobode.
Molim Vas da primite, poštovani gospodine, izraze mog osobitog poštovanja 

Michele BOCCOZ


Bake i djedovi na sudu zbog alimentacije !

Kad roditelji nakon razvoda ne plaćaju dosuđeno uzdržavanje vlastite djece, slijede tužbe protiv baka i djedova.


Ustavni sud poslao novi Obiteljski zakon na doradu

Novi Obiteljski zakon stupio je na snagu 28. lipnja, a Ustavni sud ga je zbog ozbiljnih nedostataka u sadržaju i proceduri već poslao na doradu proglasivši njegove odredbe neustavnima i nezakonitima.


Šestero djece iz Doma Mestral uselilo u stan u Solinu, u veljači se za štićenike otvara i stan u Splitu !

''Kada već ova dječica nisu imala sreću živjeti u svojim biološkim obiteljima, ovo je najbolja alternativa, nešto najsličnije životu u biološkoj obitelji. Djeca su pokrivena s odgajateljima 24 sata, a intencija jer da u dogledno vrijeme više ne bude domova koji su organizirani kao kasarne, nego da se to razbije u manje stambene jedinice. Mislim da prednjačimo u transformaciji i ako se ovako nastavi vjerujem da ćemo transformirati sve domove i da će sva djeca živjeti u stanovima - rekao je Miljenko Grabar, ravnatelj Dječjeg doma Maestral.

Dom pokriva tri županije, ima 124 štićenika o kojima brine 67 djelatnika. Solinski gradonačelnik, Blaženko Boban, ponosan je što je prvi ovakav stan u Dalmaciji otvoren baš u njegovom gradu''.

Više o ovom hvale vrijednom projektu pročitajte na Web portalu Dalmacijanewsa iz kojeg je ova vijest prenesena. LINK